Blijmakers

designlinq profielfoto
Samenwerken met partijen die net als wij het leven van hun klanten makkelijker en mooier willen maken is voor ons een échte Blijmaker!

Het is fantastisch wanneer je de kans krijgt om je als ondernemer te mogen toevoegen aan een groep professionals die eenzelfde missie volgt. Je vindt ons als Studio Rymd tegenwoordig ook via het Designlinq platform. Zij leggen de 'linq' tussen design en het dagelijkse leven door een online platform te bieden waar zowel design liefhebbers als professionals toegang hebben tot high-end designproducten van de mooiste merken en tot de diensten van zorgvuldig geselecteerde partners.

Een Blijmaker, omdat we op deze manier niet alleen nog meer zichtbaar zijn voor onze doelgroep, maar tegelijkertijd ook verbinden, samenwerken en inspiraties en trainingen krijgen aangeboden om op de hoogte blijven in ons interieurvakgebied.

Als deelnemer krijg je eigen pagina met portfolio op de website van Designlinq. Klik hier voor onze pagina;
vintage vazen wit

Witte vazen met een verhaal

zwart/wit foto Sanny en Rivka

 

Onze voorliefde voor vintage, Scandinavisch design en spullen met een verhaal heeft ons samengebracht. Dit is wat wij zeggen wanneer iemand ons beiden vraagt; 

“Hoe is jullie samenwerking als Studio Rymd ontstaan?”  

Naast het ondernemerschap werkten we immers ook al samen in dé leukste kringloopwinkel. Vanuit ons talent voor styling en organizing plus onze liefde voor mooi tweedehands materiaal struinden we vintage beurzen af en liepen we al schat zoekend door Nederland heen.
Altijd waren we op zoek naar nieuwe inspiraties in spullen met een verhaal of naar de echte juweeltjes. Het allerliefst? Klassieke design pareltjes als witte vazen!
Iedere keer weer een echte blijmaker voor ons! 

Op deze beurzen deelden we onze stille wensen, tijdens het rondstruinen en het vinden van schatten. 
Zo ontstonden er nieuwe ideeën. Kleine ideetjes die al snel uitgroeide tot serieuze plannen, welke steeds meer vorm kregen en al bijna tastbaar voelden. Er kwamen steeds vaker ‘a-ha momentjes’ langs of we beseften dat we dezelfde gedachtegang hadden en werden de beste aanvulling op elkaars ideeën. 
 

We konden er niet meer onderuit … een samenwerking was onvermijdelijk. Na een jaar om elkaar heen, naast elkaar en met elkaar gedanst te hebben, besloten we een zakelijk duo te vormen en is het balletje gaan rollen.
Studio Rymd werd een feit.

Struinen over beurzen en snuffelen door kringloopwinkels doen we nog steeds met heel veel liefde. De witte vazen zijn inmiddels onderdeel geworden van onze inrichting en styling of re-styling opdrachten van professionele werkruimtes.  

Als reminder waar het allemaal begon staan een aantal van onze mooiste exemplaren op onze werkplekken. Daar zitten wel wat pareltjes tussen die ons eraan herinneren wat we het allerleukste vinden aan ons dagelijks werk: Schatten vinden voor jou. Het zijn onze blijmakers! 

Een greep uit onze collectie
vintage vazen wit

Kaiser Porzellan

Sfeer in het wit 

Kaiser Porzallan blinkt al sinds 1872 uit in zijn vakmanschap en traditie. Al meer dan 140 jaar zijn de delicate designs van Kaiser-Porzellan een bijzondere belevenis voor de zintuigen. Elk met de handgemaakt stuk heeft hierdoor zijn eigen unieke persoonlijkheid. 

Al sinds de 19e eeuw wordt Kaiser Porzellan als referentiepunt genomen voor liefhebbers van fijn en delicaat porselein. Er zijn maar weinig huishoudens in Duitsland waar de producten van Kaiser niet te vinden zijn, of het nu een bisquevaas, een beeldje of een stuk van een servies is. 

Maar niet alleen in Duitsland heeft Kaiser Porzellan de reputatie gekregen van fijn en delicaat porselein. Ook royalty’s, beroemde persoonlijkheden in de politiek, sport en entertainment verbinden zich graag aan dit porselein

Bron: Kaiser-porzellan.de

vintage vazen wit

Scheurich-West Germany

Witte klei en signatuur 

In 1928 werd Scheurich opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich. Zij zijn begonnen met als een groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1948 begonnen ze met het facriceren van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met zijn activiteiten in de groothandel en begon zelf keramiek te vervaardigen. In het begin vooral bowlschalen en asbakken, maar al snel werden dit vazen en bloempotten. 

Scheurichs meesterschap begon aan het eind van de jaren zestig. Hij hield zijn prijzen laag en dit in combinatie met designs die erg in de smaak vielen bij de klant zorgde dat voor een miljoenenomzet. Met zijn aanpak, door modellen telkens van andere decoraties te voorzien, kon hij twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek voldoen. 

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn aan de onderkant gesigneerd met ‘ W.GERMANY ‘ of ‘ WEST GERMANY’ gevolgd door drie cijfers voor het modelnummer, een streepje en twee cijfers voor de hoogte. Ergens rond 1990 wordt ‘WEST GERMANY’ veranderd naar ‘Made in GERMANY’ zowel op de vaasvoet als op de sticker. 

Bron: Wikipedia

vintage vazen wit

Delfts Wit

Delfts Wit 

Sinds de 17e eeuw is het Delfts aardewerk al hėt oer-Hollands exportproduct bij uitstek. De siervoorwerpen zijn over de hele wereld verkrijgbaar. Van fraai beschilderde wandschotels, plaquettes, beeldjes tot spectaculaire bloemen- en tulpenvazen die tot op heden nog zeer geliefd zijn.

De naam ‘Delfts aardewerk’ of ‘plateel’ doet vermoeden dat het aardewerk ook in Delft is vervaardigd, maar dit is geenszins waar. Al sinds ongeveer 1660 wordt al het in ons land vervaardigde aardewerk hieronder verstaan dat aan twee zijden bedekt is met een tin-glazuur; met uitzondering van het Friese en Arnhemse aardewerk! ‘Delfts’ is dus eigenlijk een soortnaam. 

Uit onze geschiedenis kennen wij vooral het blauwgekleurde aardewerk, maar Delfts komt in vele gedaantes, van blauwwit tot kakelbont. Delfts Blauw staat voor het Hollands welvaren in de Gouden Eeuw, en is nog altijd zeer geliefd en wereldberoemd. Ook in het Delfts Wit aardewerk is de diversiteit aan gebruiks- en siervoorwerpen enorm. Tijdens de achttiende-eeuw kwam dit naast en door elkaar in het interieur voor. 

Bron: Kunstmuseum Den Haag