sfeermakers

Foto: Muuto

Van alleen maar praktisch naar functioneel & sfeervol werken.

Een fijne werkplek bestaat niet alleen uit een bureau, ergonomische bureaustoel en kast om je spullen in op te bergen. Maar dat weten we natuurlijk wel. Want vrijwillig of juist niet, we zijn de afgelopen jaren allemaal wel een-soort-van-expert geworden in het 'Thuiswerken’.

Er werden thuiswerkplekken gecreëerd aan eettafels, in gezellige slaapkamers, het kleinste hoekje op zolder en zelfs hier en daar in een íets te koude schuur. Allemaal met hetzelfde doel; rustig en productief de dag door werken met tegelijkertijd de hoop dat deze situatie snel weer zou veranderen. En dat gebeurde nu nét niet. Het duurde immers 2 jaar! 
In ieder geval heeft het ervoor gezorgd dat we kritisch zijn gaan kijken naar onze werksituaties, want een paar weken hield je het wel vol op die slaapkamer of aan de eettafel, maar na verloop van tijd voelde dit echt niet meer zo ‘senang’. 

Hybridewerken wordt hierin als een oplossing aangedragen; je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor.
Een mooi plan… maar hoe organiseer jij dat thuis? Het is immers voor de lange duur. Hoe zorg jij ervoor dat jouw werkplek gaat aansluiten bij jouw behoeften? Hoe wil jij deze functionele plek fijn voor jou laten werken? Hoe ga jij je praktische thuiskantoor afstemmen op je persoonlijke stijl en woon-werk wens?

Als interieurstylisten en organizers zijn wij altijd opzoek naar het verlangen achter de klantvraag. Waarbij de een de behoefte voelt om een praktische werkruimte te hebben, voelt de ander meer de behoefte om in een prettige omgeving te werken. Dit verlangen is ons uitgangspunt.  
Samen met de klant kijken we naar wat er ontbreekt of juist beter kan. Er is een enorm scala aan mogelijkheden als het gaat om praktische oplossingen, maar een persoonlijke stijl creëren zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen, dat is juist waar wij ijzersterk in zijn. Wij vinden zowel praktische als sfeervolle oplossingen in opbergmeubelen als kasten en wandsystemen van kwalitatief goede materialen. Alles natuurlijk afgestemd op jouw persoonlijke wensen.  

Een greep uit flexibele systemen

Lande heeft een kastsysteem ontwikkelt met een vaste ombouw (preset) waarin jij je creativiteit de vrije loop kunt laten. Dit multiflexibel en multifunctioneel kastsysteem is niet alleen in te zetten bij grote projecten, maar is ook zeer geschikt voor ondernemers met een beperkte werkplek. Door zowel het tijdloze als opvallende uiterlijk past dit systeem in veel interieurs en werkruimtes. 

De Fun Elements van Fundamentals is een kast die zo in te delen is dat hij één of meerdere functies krijgt. De keuzemogelijkheid zit hem in het formaat, het aantal deurtjes, vakken, legplanken en inbouwelementen. Daarnaast is er een keuze uit diverse onderdelen waardoor je deze kast geheel op maat kan maken. Denk hierbij aan: paneel met garderobehaken, paneel voor presentatiescherm, magnetisch whiteboard, kurkboard, gestoffeerd pinboard en paneel met papierrol. Zo wordt het een persoonlijk kastsysteem met de juiste toepassingen, die perfect aansluit bij jouw werkplek. 

Leuk om te weten: wanneer je Fundamentals Fun vrijstaand wil gaan gebruiken, dan kan ook de achterzijde worden voorzien van functionele elementen. 

 

bron: Lande | fundamentals brainstorm | lande design team

Muuto heeft dit eigentijdse design van planken -die zijn gevormd in metaal- de uitstraling van gevouwen papier gegeven. Ze zijn niet alleen prettig om naar te kijken, maar hebben ook een functioneel karakter. De ‘Folded Shelves’ zijn een hippe en vriendelijke manier om voor meer opslagruimte te zorgen in elk huis of professionele ruimte. 

Het metaal heeft een poedercoat gekregen waardoor het een subtiele, getextureerde uitstraling krijgt. De coat zorgt ervoor dat de wandplank beter bestand is tegen corrosie, maar zorgt ook voor een elegante uitstraling. 

De ‘Folded Shelves’ lenen zich uitstekend als extra opslagruimte aan de muur, met als voordeel dat deze nauwelijks ruimte innemen. Door een mooi design in prachtige kleuren zijn het opbergers om vol trots aan de muur te hangen. 

Leuk om te weten: wanneer je meerdere Folded Shelves bij elkaar hangt versterken ze elkaar en wordt het een item op zich. Een opbergsysteem als ‘eyecatcher’. 

bron: MUUTO | folded shelves | Johan Van Hengel

Castelijn heeft de collectie ‘Sticks’ van Gerard de Hoop opgenomen in zijn assortiment. De designer was, naar eigen zeggen; geïnspireerd door een rijtje verlaten protestborden. De sticks zijn in iedere ruimte toe te passen, van nachtkastje tot halkastje en van dressoir tot opbergsysteem.

Leuk om te weten: wanneer je de Sticks wil veranderen is dit geen probleem want ze worden enkel met de achterzijde aan de wand gemonteerd. Op die manier kan je ieder kastje weer opnieuw gebruiken voor een ander doel.

bron: castelijn | sticks | gerard de hoop

Schatzoeken naar mooie vintage teakhouten wandkasten. Niets is leuker voor ons dan voor onze opdrachten kasten te vinden, die aansluiten bij jouw wens. Of dit nu vintage, retro of zelfs tweedehands is. Regelmatig gaan we schatzoeken in ons netwerk of op vintage design beurzen en vinden we nét dat ene juiste exemplaar. Ook modulaire kasten die je de mogelijkheid bieden om planken, vakjes en kastjes op verschillende hoogtes in te delen. In verschillende combinaties van hout, kunststof of metaal. Wanneer je interesse hebt in deze unieke stukken dan zijn er legio mogelijkheden.

Leuk om te weten: Pastoe is een van de bekendste namen wanneer we praten over de geschiedenis van het modulaire kastsysteem. Een grote naam, die revolutionair was in de traditionele interieurbranche, op het gebied van kastsystemen, want dit vooruitstrevende merk bracht als eerste functionele meubelen op de markt. Daarnaast vinden we mooie exemplaren van Scandinavische en Italiaanse namen uit diezelfde tijd. Deze kasten zijn nog altijd zeer geliefd als opbergobject, want deze zwevende systemen zorgen er immers voor dat de bergruimte niet ten koste gaat van je vloeroppervlak. Ideaal voor kleinere werkruimtes.

bron: design icons amsterdam | vintage kastsysteem | Foto studio rymd

Chat openen
1
Stel ons je vraag!
Stel ons je vraag!